OILADA ZO‘RAVONLIKNING O‘SMIR RUHIYATIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20812226 - Sharafitdinov , Abdulla; Yuldasheva , Sojida; Amrilloyeva , Moxinabonu (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada oiladagi zo‘ravonlikning o‘smir ruhiyatiga ta’siri, uning psixologik va ijtimoiy oqibatlari hamda o‘smir shaxsining rivojlanishiga salbiy ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Maqolada oilaviy nizolar, jismoniy va ruhiy zo‘ravonlik, e’tiborsizlik hamda nosog‘lom oilaviy muhitning o‘smir psixologiyasiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, muallif tomonidan zo‘ravonlikning oldini olish, o‘smirlarga psixologik yordam ko‘rsatish hamda oilada sog‘lom muhit yaratish bo‘yicha tavsiyalar keng tahlil qilingan.