O‘SMIR YOSHLAR O‘RTASIDA SUITSIDAL HOLATLARNING OLDINI OLISHDA OILAVIY MUHITNI SOG‘LOMLASHTIRISHNING AHAMIYATI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20811933 - Yaxshiboyev , Sardor (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada o‘smir yoshlar orasida suitsidal xulq-atvorning shakllanishiga oilaviy muhit, ayniqsa, oiladagi zo‘ravonlikning ta’siri chuqur tahlil qilinadi. O‘smirlarning tajovuzkorligi nafaqat individual omillar, balki oilaviy va ijtimoiy muhit ta’siri ostida rivojlanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, tajovuzkorlikni kamaytirish uchun psixologik treninglar, muhitni optimallashtirish va ta’lim muassasalarida maxsus dasturlarni amalga oshirish zarurligi ta’kidlanadi.