MUAMMOLI VAZIYATLARDA QAROR QABUL QILISH KO‘NIKMALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20809113 - Sharafitdinov , Abdulla; Fayzullayeva , Gulrux; Qarshiboyeva , Dilrabo (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada muammoli vaziyatlarda qaror qabul qilish ko‘nikmalarining mazmun-mohiyati, ularning inson hayotidagi ahamiyati hamda qaror qabul qilish jarayonining asosiy bosqichlari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada tanqidiy fikrlash, mantiqiy tahlil, stressga chidamlilik va mas’uliyat hissining qaror qabul qilishdagi o‘rni keng yoritilgan. Muallif tomonidan muammoli vaziyatlarda insonning ruhiy holati, fikrlash jarayoni va zamonaviy jamiyatdagi tezkor qarorlarning oqibatlari haqida batafsil mulohazalar bildirilgan.