BUGUNGI AXBOROT ASRIDA JINS TARBIYASINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20808478 - Sharafitdinov , Abdulla; Jomurodova , Sarvinoz (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada bugungi axborot asrida jins tarbiyasining psixologik xususiyatlari, raqamli muhitning shaxs shakllanishiga ta’siri, gender identifikatsiya jarayoni, ijtimoiylashuv mexanizmlari hamda oila va ta’lim muassasalarining o‘rni keng ilmiy tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlar, media va global axborot oqimining o‘g‘il va qiz bolalar psixologiyasiga ta’siri yoritilib, zamonaviy jins tarbiyasining murakkab jihatlari ochib beriladi.