SHAXS RIVOJLANISHI NAZARIYALARIDA INTEGRATIV YONDASHUV: KLASSIK MODELLARDAN ZAMONAVIY SINTEZGACHA: https://doi.org/10.5281/zenodo.20808209 - Hatamov , Sirojiddin; Ulug`bekova , Noila (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada shaxs rivojlanishi nazariyalarining asosiy yo'nalishlari — psixodinamik, xulq-atvor, gumanistik va kognitiv — tahlil qilinib, ularni integrativ sintez qilish imkoniyatlari ko'rib chiqiladi. Erikson, Piaje, Bronfenbrenner va Bandura nazariyalarining kuchli va zaif tomonlari taqqoslanadi. Maqolaning asosiy tezisi shundan iboratki, hech bir yagona nazariya shaxs rivojlanishining murakkab va ko'p o'lchovli jarayonini to'liq tushuntira olmaydi — bu esa integrativ yondashuvning zaruriy ekanligini asoslaydi.