TAFAKKUR MUAMMOSINING ASSOTSIATIV NAZARIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20808106 - Sharafitdinov , Abdulla; Xabiyeva , Sevinch (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada tafakkur muammosining assotsiativ nazariyasi, uning mohiyati, tarixiy rivojlanishi va inson tafakkuridagi o‘rni yoritilgan. Assotsiativ nazariyaning asosiy tamoyillari, assotsiatsiya turlari hamda tafakkur jarayonidagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu nazariyaning afzalliklari va kamchiliklari haqida fikr yuritilgan.