BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARIDA GALO EFFEKTI VA BIRINCHI TAASSUROT PAYDO BO‘LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20807891 - Yuldashev , Sheryigit; Sharafitdinov , Abdulla; Ergasheva , Marjona (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur ilmiy tezisda boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida galo effekti va birinchi taassurotning shakllanish mexanizmlari, ularning kognitiv, emotsional va ijtimoiy-psixologik asoslari hamda pedagogik faoliyatga ta’siri keng yoritilgan. O‘qituvchining o‘quvchini baholash jarayonida yuzaga keladigan subyektiv idrok, stereotiplashuv, intuitiv qaror qabul qilish va emotsional ta’sirlanish holatlari ilmiy jihatdan tahlil qilingan.