O‘SMIRLAR XULQ-ATVORIDA DESTRUKTIV KOPING STRATEGIYALAR NAMOYON BO‘LISHI ZO‘RAVONLIK OMILI SIFATIDA: https://doi.org/10.5281/zenodo.20806765 - Keldiyorova , Nasiba (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada o‘smirlar xulq-atvorida destruktiv koping strategiyalarining namoyon bolishi, ularning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga tasiri, hamda bu jarayonning zoravonlik bilan ozaro bogliqligi tahlil qilinadi. Maqolada psixologik moslashuv, stressga qarshi kurashish mexanizmlari, hissiy ozini boshqarish hamda oilaviy va ijtimoiy muhitning o‘smirlar xulq-atvoriga tasiri masalalari yoritilgan.