SHAXSNING MOTIVATSION SOHASI VA EHTIYOJLAR IYERARXIYASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20806317 - Julmatova , Saodat (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu matnda shaxsning motivatsion sohasi va ehtiyojlar iyerarxiyasining psixologik tabiatiga oid nazariy qarashlar tahlil qilinadi. Tadqiqot markazida inson xulq-atvorini harakatga keltiruvchi ichki drayvlar va Abraham Maslou tomonidan taklif etilgan ehtiyojlar tizimi yotadi. Maqolada motivatsiyaning shaxs kamolotidagi o‘rni, ehtiyojlarning quyi darajadan yuqori bosqichga ko‘tarilish qonuniyatlari va ularning zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati yoritilgan.