OILA TUSHUNCHASI VA UNING IJTIMOIY AHAMIYATI HAQIDA SHARQ MUTAFAKKIRLARINING QARASHLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20658298 - Ibaydullayeva , Umida; Shokirova , Xolida (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada oila tushunchasining mohiyati va uning jamiyat hayotidagi ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati , Sharq mutafakkirlarining qarashlari tahlil qilinadi. Abu Nasr Farobiy, Abu Rayhon Beruniy, Ibn Sino, Yusuf Xos Hojib va Alisher Navoiy kabi buyuk allomalarning oila qurish, farzand tarbiyasi, er va xotinning burch hamda vazifalari haqidagi o‘gitlari haqidagi fikr mulohazalari berilgan. Shuningdek, Sharqona oilaviy qadriyatlarning bugungi kunda yosh avlod ma’naviyatini shakllantirishdagi ahamiyati berilgan.