IXTISOSLASHTIRILGAN TA’LIM MUASSASALARI O‘QUVCHILARIDA EMOTSIONAL INTELLEKT NAMOYON BO‘LISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (PREZIDENT MAKTABLARI MISOLIDA ): https://doi.org/10.5281/zenodo.20658004 - Ergashova , Zuhra (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada ixtisoslashtirilgan maktab o‘quvchilarida emotsional intellektning namoyon bo‘lishiga xos psixologik jihatlar tahlil qilinadi. Emotsional idrok, o‘zini boshqarish, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalar o‘quvchilar motivatsiyasi, stressni yengish jarayoni hamda jamoada samarali faoliyat yuritishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ixtisoslashtirilgan maktablardagi yuqori talab va raqobat muhiti esa EI rivojlanishining asosiy omillaridan biri sifatida talqin etiladi.