TALABALARNI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASHDA O‘QITUVCHILARNING TA’LIMDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISHGA PSIXOLOGIK MOSLASHUVI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA): https://doi.org/10.5281/zenodo.20657773 - Nazarova, Marg‘uba (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchilarning ta’lim jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishga psixologik moslashuvi muammosi kompleks tarzda tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya sharoitida pedagogik faoliyat mazmuni tubdan o‘zgarib, o‘qituvchidan yangi kompetensiyalarni, xususan raqamli savodxonlik, texnologik moslashuvchanlik va psixologik tayyorgarlikni talab etmoqda. Tadqiqotda o‘qituvchilarning sun’iy intellektga nisbatan munosabati, texnologik stress (texnostress), motivatsiya darajasi va kasbiy identifikatsiya muammolari o‘rganildi. O‘zbekiston ta’lim tizimi misolida mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.