STRESSNING INSON PSIXOFIZIOLOGIK HOLATIGA TA’SIRI. DESTRUKTSIYA VA MOBILIZATSIYA MUAMMOLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20657644 - Achilova , Durdona; Okilova , Shaxzoda (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy psixologiyaning eng dolzarb muammolaridan biri — stressning inson ruhiyatiga va umumiy salomatligiga ta’siri tahlil qilinadi. Stressning salbiy oqibatlari (distress) bilan bir qatorda, uning inson faoliyatini stimullovchi funksiyalari (evstress) qiyosiy o‘rganilgan. Maqolada Hans Selye nazariyasi va zamonaviy psixofiziologik yondashuvlar asosida stressni boshqarishning ahamiyati yoritilgan.