YENGIL ATLETIKA BILAN SHUG‘ULLANUVCHI O‘SMIRLARDA O‘Z-O‘ZINI BAHOLASH XUSUSIYATLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20656488 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Suvanqulova , Nilufar (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika bilan shug‘ullanuvchi o‘smirlarda o‘z-o‘zini baholash xususiyatlarining psixologik jihatlari tahlil qilingan. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, sport faoliyatining shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda o‘z-o‘zini baholashning shakllanish omillari yoritilgan. Shuningdek, sport mashg‘ulotlari jarayonida o‘smirlarda o‘ziga ishonch, motivatsiya, irodaviy sifatlar va emotsional barqarorlikning rivojlanishi ilmiy asosda ochib berilgan.