YENGIL ATLETIKA MASHG‘ULOTLARINING O‘SMIRLAR XARAKTER XUSUSIYATLARIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20656011 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Sidiqova , Marjona (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada yengil atletika mashg‘ulotlarining o‘smirlar xarakter xususiyatlariga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, sport faoliyatining shaxs rivojlanishidagi o‘rni hamda xarakter sifatlarining shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar yoritilgan. Shuningdek, yengil atletika mashg‘ulotlari orqali qat’iyatlilik, intizom, mas’uliyat, irodaviy barqarorlik va kommunikativlik kabi muhim sifatlarning rivojlanishi ilmiy asosda ochib berilgan.