SPORT FAOLIYATI JARAYONIDA O‘SMIR SHAXSI MOTIVATSION SOHASINING SHAKLLANISHI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20655542 - Shovxiyev , Luqmoniddin; Omonova , Durdona (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada sport faoliyati jarayonida o‘smir shaxsining motivatsion sohasi shakllanishining psixologik jihatlari yoritilgan. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, sport motivatsiyasining mazmuni hamda sport faoliyatining shaxs rivojlanishiga ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ichki va tashqi motivatsiya, murabbiy hamda ota-onaning motivatsion jarayondagi o‘rni va sport mashg‘ulotlarining o‘smir shaxsiga ta’siri ochib berilgan.