OTA – ONA TARBIYASI VA OILAVIY MUHITNING BOLALAR XULQIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20643497 - To‘ychiyev , Abdulla (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda ota – ona tarbiya uslublarining (avtoritativ, avtoritar, ruxsat beruvchi va befarq) bolalar va o‘smirlarning hissiy barqarorligi, o‘z – o‘zini baholashi hamda ijtimoiy ko‘nikmalariga ta’siri tahlil qilinadi. Iliqlik va qat’iylik o‘lchovlari o‘rtasidagi muvozanatning ahamiyati, ijtimoiy – iqtisodiy omillarning tarbiya samaradorligiga ta’siri va madaniy kontekstlarning farqlanishi ko‘rib chiqiladi. Avtoritativ tarbiya uslubining bolalar psixologik farovonligiga ko‘p qirrali ijobiy ta’siri asoslanadi.