DIQQAT YETISHMASLIGI VA GIPERAKTIVLIKNING BOLALAR O’ZLASHTIRISHIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20643180 - Sayfullayeva , Mashxura (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda uchraydigan diqqat yetishmasligi va giperaktivlik sindromining (DYGS) psixologik xususiyatlari hamda uning o‘quv faoliyatiga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqotlar asosida diqqat jarayonining buzilishi, impulsivlik va ortiqcha harakatchanlikning bolalar bilimlarni o‘zlashtirish darajasiga salbiy taʼsir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, pedagogik va psixologik korreksiya usullari ko‘rib chiqiladi.