VIRTUAL VA REAL IDENTIFIKATSIYANING DIFFUZIYASI VA PSIXOLOGIK DEZADAPTATSIYA MUAMMOLARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20642793 - Fayzullayeva , Gulrux; Maxramov , Ozodbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida shaxsning virtual va real dunyodagi o‘zligini anglash jarayonlari tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlar ta’sirida insonning "Virtual Men" va "Real Men" obrazlari o‘rtasidagi chegaralarning yo‘qolishi (diffuziya) va buning natijasida yuzaga keladigan psixologik dezadaptatsiya (ijtimoiylashuvning qiyinlashuvi) muammolari o‘rganilgan. Maqolada ushbu inqirozlarni bartaraf etish bo‘yicha psixologik tavsiyalar keltirilgan.