EMOTSIONAL INTELLEKT RIVOJIGA TA’SIR ETUVCHI PSIXOLOGIK, IJTIMOIY VA MADANIY DETERMINANTLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20642407 - Ochilova , Muxlisa (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur tezisda emotsional intellekt tushunchasining mazmun-mohiyati, uning inson hayotidagi o‘rni hamda rivojlanishiga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va madaniy determinantlar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, emotsional intellektning shaxs kamoloti, ta’lim jarayoni va ijtimoiy munosabatlardagi ahamiyati yoritilib, uni rivojlantirishning psixologik-pedagogik omillari ochib beriladi.