BOLALAR VA O‘SMIRLARDA UYALI ALOQA VA GADJETLARGA QARAMLIK: SABABLARI, BELGILARI VA PSIXOLOGIK YECHIMLAR: https://doi.org/10.5281/zenodo.20642086 - Sattorova , Mahliyo; Usmonova , Sevinch (Scientific practical conference, 2026)
Raqamli texnologiyalarning rivojlanishi bolalar va o‘smirlar orasida uyali aloqa hamda gadjetlarga qaramlik muammosini keltirib chiqarmoqda. JSST ma’lumotlariga ko‘ra, smartfon qaramligi global miqyosda 26,99% ni tashkil etadi. Maqolada qaramlikning sabablari, klinik belgilari va samarali aralashuv strategiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida muammoning dolzarbligi va profilaktika choralari yoritiladi.