RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA PSIXOLOGIK SALOMATLIK: IJTIMOIY TARMOQLARNING RUHIY FAROVANLIKKA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20641946 - Joldosheva , Akchach; Ravshanov , Olim (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar rivojlanishi sharoitida ijtimoiy tarmoqlarning inson ruhiy salomatligiga ta’siri kompleks tarzda tahlil qilingan. Unda ijtimoiy medianing ijobiy va salbiy jihatlari, xususan, muloqot imkoniyatlarini kengaytirishi, axborotga tezkor kirishni ta’minlashi bilan birga, raqamli qaramlik, ijtimoiy taqqoslash, stress, xavotir va depressiya kabi salbiy psixologik holatlarni yuzaga keltirishi ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardan ongli va me’yorida foydalanish, real va virtual hayot o‘rtasida muvozanatni saqlash zarurligi asoslab berilgan.