ZO‘RAVONLIK QURBONI BO‘LGAN AYOLLARDA PSIXOLOGIK REABILITATSIYA STRATEGIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20641782 - Sattorova , Mahliyo; Tojiqulova , Aziza (Scientific practical conference, 2026)
Zo‘ravonlik qurboni bo‘lgan ayollarning psixologik reabilitatsiyasi muhim masala bo‘lib, JSSTga ko‘ra har uch ayoldan biri bunday holatga duch keladi. Maqolada TF-KXT, EMDR va KQT kabi yondashuvlar PTSD, depressiya va tashvishni sezilarli kamaytirishi ko‘rsatiladi. Shuningdek, reabilitatsiyaning asosiy bosqichlari va ko‘p tarmoqli yondashuv samaradorligi yoritiladi.