BULUTLI PLATFORMALAR ASOSIDA TALABALARNING RAQAMLI KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20641259 - Mamaraimov , Abror; Ziyotov , Suhrobbek (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida bulutli platformalardan foydalanish asosida talabalarning raqamli kompetentligini rivojlantirish nazaridan tahlil qilinadi. Google Drive, Microsoft 365, OneDrive, iCloud, Dropbox, Google Docs, Google Classroom, Google Forms va Yandex Disk kabi platformalar elektron ta’lim muhitini shakllantirish, o‘quv materiallarini saqlash, hamkorlikda ishlash, topshiriqlarni boshqarish va natijalarni baholash vositasi sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, bulutli texnologiyalar bilan sun’iy intellekt vositalarining integratsiyasi ta’lim jarayonining shaxsiylashtirilishi, avtomatlashtirilgan tahlil va mustaqil ta’limni rivojlantirishdagi o‘rni asoslab beriladi.