ZAMONAVIY JAMIYATDA SUN’IY INTELLEKT: INSON HAYOTINI O‘ZGARTIRAYOTGAN AQLLI TEXNOLOGIYA: https://doi.org/10.5281/zenodo.20621004 - Yusupov , Behzod; Mamarahimov , Odiljon; Majitov , Niyozxon; Sharipov , Bexruzbek (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy intellektning ta’lim, tibbiyot, xizmat ko‘rsatish va kommunikatsiya sohalarida qo‘llanilishi hamda uning inson faoliyatini yengillashtirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, texnologiyaning tezkor tahlil, avtomatlashtirish va qaror qabul qilish jarayonlarini optimallashtirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada sun’iy intellektning afzalliklari bilan birga axborot xavfsizligi, algoritmik xatoliklar va mehnat bozoriga ta’siri kabi muammolar ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida sun’iy intellekt jamiyat rivojlanishida muhim innovatsion omil ekani asoslab beriladi.