EKOTURISTIK OBYEKTLARDA XIZMAT SIFATINI OSHIRISHNING IQTISODIY VOSITALARI VA ULARNING HUDUDIY IQTISODIYOT RENTABELLIGIGA TA’SIRI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20620913 - Shamsiddinova , Dilafro‘z; Po‘latova , Ro‘zigul (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada ekoturistik obyektlarda xizmat sifatini oshirishning iqtisodiy vositalari va ularning hududiy iqtisodiyot rentabelligiga ta’siri tahlil qilingan. Zamonaviy turizm sanoatida ekologik turizm (ekoturizm) hududiy iqtisodiy rivojlanishning muhim omillaridan biri sifatida shakllanmoqda. Tadqiqotda xizmat sifati, infratuzilma, raqamli texnologiyalar, investitsiyalar va mahalliy aholi bandligining ekoturizm samaradorligiga ta’siri o‘rganilgan. Maqolada ekoturistik obyektlarda xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish orqali turistlar oqimini ko‘paytirish, hududiy yalpi daromadni oshirish va mahalliy biznes rentabelligini kuchaytirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, O‘zbekistonning ekoturistik hududlari misolida iqtisodiy samaradorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilinib, ekoturizmni rivojlantirishning innovatsion va investitsion mexanizmlari bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.