SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA AQLLI LOGISTIKA TIZIMLARINI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20569627 - Qodirova, Laylo; Tapganova , Shahzoda (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqola sun’iy intellekt texnologiyalarining zamonaviy logistika tizimlariga ta’siri va aqlli logistikaning rivojlanish tendensiyalarini o‘rganadi. Tadqiqotda mashinali o‘rganish, chuqur o‘rganish, avtonom robototexnika va prognozli tahlil kabi vositalarning ta’minot zanjiri boshqaruvida qo‘llanilishi, ularning samaradorlikka ta’siri hamda joriy etish jarayonidagi asosiy to‘siqlar ko‘rib chiqiladi.