SUN’IY INTELLEKT TIZIMLARINI AXBOROT XAVFSIZLIGI BILAN BOG’LIQ HOLDA TAKOMILLASHTIRASH: https://doi.org/10.5281/zenodo.20503321 - Nuraliyev , To‘lqin; Ergashev , S (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt tizimlari va axborot xavfsizligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilingan. Sun’iy intellekt texnologiyalarining kiberxavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati, tahdidlarni aniqlash va ma’lumotlarni himoyalashdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt asosidagi himoya tizimlari, avtomatlashtirilgan monitoring va zamonaviy kriptografik usullarning qo‘llanilishi haqida ma’lumot berilgan.