ARPA (HORDEUM VULGARE L.) O‘SIMLIGINING NAV VA TIZMALARIDA QURG‘OQCHILIKKA CHIDAMLILIK XUSUSIYATLARINING MOLEKULYAR-GENETIK TAVSIFI: https://doi.org/10.5281/zenodo.20503088 - Abdushukurova , M.B.; Murodova , S.S.; Turayev , O.S; Axmedova , S.B. (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda arpa (Hordeum vulgare L.) genotiplarining qurg‘oqchilikka chidamliligini belgilovchi molekulyar-genetik mexanizmlar, xususan, mikrosatellit (SSR) markerlar va miqdoriy belgi lokuslari (QTL) tahlili ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotning maqsadi qurg‘oqchilik stressi sharoitida don hosildorligi va fiziologik ko‘rsatkichlar bilan bog‘liq bo‘lgan genetik markerlarni identifikatsiya qilish hamda seleksiya jarayonida ulardan foydalanish samaradorligini baholashdan iborat.