KOSSERA MUHITIDAN TASHKIL TOPGAN QOVUSHQOQ-ELASTIK LASTINKADA LEMB TOʻLQINLARINI TARQALISHI - Oʻrolov, o'.A; Kubaymurodov, D.I; Bayali, Azimkhan (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada qovushqoq-elastik Kossera muhitidan tashkil topgan plastinkada Lemb to‘lqinlarining tarqalishi masalasi tadqiq etilgan. Ishda muhitning harakat differensial tenglamalari asosida dispersion munosabatlar keltirib chiqarilgan. Lemb to‘lqinlarining tarqalish xususiyatlari plastinka qalinligi va materialning fiziko-mexanik parametrlariga bog‘liqligi tahlil qilingan. Olingan dispersion tenglamalar Myuller usuli yordamida sonli yechilgan va natijalar grafik ko‘rinishida taqdim etilgan. Tadqiqot natijalari materiallar qovushqoqligini hisobga olgan holda to‘lqin signallarini qayta ishlash va materiallar holatini buzmasdan nazorat qilish sohalarida qo‘llanilishi mumkin