KOSSERA MUHITIDA HARAKATLANUVCHI YUKDAN HOSIL BO‘LADIGAN DINAMIK JARAYONLAR XUSUSIYATLARI - Choriyev M, M; Kubaymurodov, D.I; Bayali, A.T (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu ishda harakatlanuvchi yuk ta’sirida Kossera muhitida hosil bo‘ladigankuchlanish-deformatsiya holati masalasi o‘rganilgan. Qovushqoq-elastik yarim tekislikda to‘lqintarqalishi masalalarini yechish metodikasi va algoritmi ishlab chiqilgan, shuningdek analitik vasonli hisoblash usullari keltirilgan.