BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KREATIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Safarova , Madina (Scientific practical conference, 2026)
Bugungi kunda ta’lim tizimini rivojlantirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlash O‘zbekiston Respublikasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Inson taraqqiyotida ta’lim va tarbiya masalasi qadim zamonlardan buyon dolzarb ahamiyat kasb etib kelgan bo‘lib, bu g‘oya qadimgi mutafakkirlar tomonidan ham ilgari surilgan. Jumladan, Aristotel tomonidan bildirilgan yosh avlod tarbiyasining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni haqidagi fikrlar bugungi kunda ham o‘z ahamiyatini saqlab qolmoqda. Zamonaviy globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida esa ta’lim tizimini modernizatsiya qilish, uning sifatini oshirish va innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish dolzarb vazifaga aylanmoqda.