KOGNITIV-FAOL YONDASHUV ASOSIDA MATEMATIK MASALALARNI YECHISHDA MANTIQIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - Boboqulova , Munisa (Scientific practical conference, 2026)
Hozirgi zamonaviy ta’limda o‘quvchilarda faqat bilimni yodlash emas, balki mustaqil fikrlash va analitik tafakkurni shakllantirish dolzarb vazifa hisoblanadi. An’anaviy metodlar ko‘pincha o‘quvchilarning passiv qabul qiluvchi sifatida qolishiga olib keladi va bu ularning ijodiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga to‘sqinlik qiladi.