KOGNITIV-FAOL YONDASHUV ASOSIDA NOSTANDART MASALALARNI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA O‘QITISH - Boboqulova , Munisa (Scientific practical conference, 2026)
Zamonaviy ta’lim jarayonida o‘quvchilardan faqat bilimlarni yodlash emas, balki mantiqiy tafakkur, ijodiy fikrlash va mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatlarini shakllantirish talab etiladi. An’anaviy o‘qitish usullari ko‘pincha o‘quvchilarning passiv qabul qiluvchi sifatida qolishiga sabab bo‘lib, bu ularning analitik va kreativ tafakkurini rivojlantirishga cheklovlar yaratadi.