KOMPYUTERLI MATEMATIK TIZIMLARNING RAQAMLI TA’LIM MUHITIDAGI INTEGRATSIYASI - Altynbekov , Shadiyar; Xoljigitov , Dilmurod (Scientific practical conference, 2026)
Maqolada raqamli ta’lim muhitida kompyuterli matematik tizimlarning (KMT) integratsiyalashuvi masalalari tadqiq etilgan. Maple, MATLAB, Mathematica va GeoGebra kabi dasturiy vositalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni, matematik tushunchalarni vizuallashtirish va murakkab hisoblashlarni avtomatlashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, KMTni ta’limga joriy etishning to‘rt darajali modeli hamda ularning talabalarda tanqidiy fikrlash va muammolarni yechish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi afzalliklari yoritib berilgan.