PRAGMATONIMLARNING REKLAMA KOMMUNIKATSIYASIDAGI USLUBIY ROLI - Xudoyberdiyeva , Munavvarxon (Scientific practical conference, 2026)
Zamonaviy tilshunoslikda reklama kommunikatsiyasi alohida tadqiqot obyektiga aylangan bo‘lib, unda til birliklarining funksional va uslubiy imkoniyatlari keng o‘rganilmoqda. Xususan, reklama matnlarida qo‘llaniladigan pragmatonimlar tilning nominativ tizimiga mansub bo‘lishi bilan birga, muhim kommunikativ va stilistik vosita sifatida ham namoyon bo‘ladi. Ular orqali nafaqat mahsulot yoki xizmat nomlanadi, balki iste’molchiga ma’lum g‘oya, baholash va emotsional ta’sir ham yetkaziladi.