O'ZBEK VA INGLIZ MAQOLLARIDA GENDER ASIMMETRIYASINING LINGVOKULTUROLOGIK IFODALANISHI VA MILLIY-MADANIY O'ZIGA XOSLIGI - Anvarova , Sabohat (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisida ayol va erkak konseptlarini verballashtiruvchi paremiologik birliklarning lingvokulturologik xususiyatlari, milliy mentalitetni aks ettiruvchi gender stereotiplari hamda ularning madaniy o'rni o'rganiladi. O'zbek paremiyalarida jamoaviy, ingliz paremiyalarida esa individualistik qadriyatlar asosida shakllangan gender obrazlari qiyosiy-tipologik tahlil qilinadi.