FRAZEOLOGIK TIZIMDA ERKAK OBRAZINING DONOR KONSEPTUAL ZONALAR ASOSIDA SEMANTIK TALQINI - Qoraqo‘ziyeva , Diyora (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada frazeologik tizimda erkak obrazi donor konseptual zonalar asosida semantik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda erkaklikni ifodalovchi frazeologik birliklarning manba sohalari aniqlanib, ularning kognitiv asoslari hamda madaniy-milliy xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, erkak obrazining kuch, jasorat, ijtimoiy rol va xarakter bilan bog‘liq semantik komponentlari ochib berilib, til va tafakkur o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ko‘rsatib o‘tiladi.