DEMETER VA PERSEPHONE MIFIDA ONA–QIZ MUNOSABATLARI: ARXETIPIK MODELDAN INDIVIDUAL PSIXOLOGIYAGA O‘TISH - Nuriddinova, F.I. (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada qadimgi yunon mifologiyasiga mansub Demeter va Persephone haqidagi mif asosida ona–qiz munosabatlarining arxetipik va psixologik talqinlari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — ushbu mifda aks etgan an’anaviy arxetipik modelning zamonaviy psixologik yondashuvlar, xususan, individuatsiya va subyektivlik nazariyalari doirasida qanday transformatsiyaga uchraganini aniqlashdan iborat.