RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA TURIZM JARAYONLARINI MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING AFZALLIKLARI - Tirkashev , Ulug‘bek; Valiboyev , Ruslan; Ismatov, Jahongir (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida turizm jarayonlarini matematik modellashtirishning ahamiyati yoritilgan. Turistlar oqimini prognozlash, mehmonxona xizmatlari va transport tizimlariga bo‘lgan talabni aniqlashda matematik usullarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, regressiya va statistik tahlil yordamida turizm sohasini rivojlantirish imkoniyatlari bayon qilingan.