CHIZIQLI ALGEBRA ELEMENTLARINI IQTISODIY JARAYONLARNI MODELLASHTIRISHDA QO‘LLASH - Pardayeva , Zamira (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu tezisda Chiziqli algebra elementlarining iqtisodiy jarayonlarni modellashtirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Matritsalar, vektorlar va chiziqli tenglamalar sistemalari yordamida iqtisodiy tizimlarni ifodalash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli jamiyat sharoitida matematik modellashtirishning dolzarbligi asoslab beriladi.