RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA TIJORAT BANKLARI XIZMATLARI EKOTIZIMINI ANALITIK VA MATEMATIK MODELLASHTIRISH ORQALI TAKOMILLASHTIRISH - Asadova , Iroda; Ko'chimov , Abdujamil; Saloxitdinov , Sherzod (Scientific practical conference, 2026)
Raqamli iqtisodiyot sharoitida tijorat banklari o'z xizmatlarini modernizatsiya qilish va mijozlarga yo'naltirilgan yechimlarni taklif etish zarurati bilan yuzma-yuz kelmoqda. Ushbu maqola tijorat banklari xizmatlari ekotizimini analitik va matematik modellashtirish orqali takomillashtirishga qaratilgan. Tadqiqot bank xizmatlarining samaradorligini oshirish, yangi raqamli mahsulotlarni joriy etish va mijozlar tajribasini optimallashtirish uchun innovatsion yondashuvlarni taklif etadi. Modellar banklarga resurslarni yanada samarali taqsimlash, risklarni boshqarish va raqobatbardosh ustunlikni saqlab qolish imkonini beradi. Natijalar bank sektorida barqaror o'sish va raqamli transformatsiyani qo'llab-quvvatlash uchun amaliy tavsiyalar beradi.