RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA XORIJIY TILLARNI O‘RGANISHNING AHAMIYATI - Bo‘ltakov , Sardor; Saydaliyev , Abrorxon; Abdurashidova, Mahliyo (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida xorijiy tillarni o‘rganishning dolzarbligi, uning iqtisodiy rivojlanish, xalqaro hamkorlik hamda mehnat bozoridagi raqobatbardoshlikni oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar rivojlanishi natijasida ta’lim tizimida ham katta o‘zgarishlar yuz bermoqda. Internet, sun’iy intellekt, onlayn ta’lim platformalari xorijiy tillarni o‘rganish jarayonini yangi bosqichga olib chiqdi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xorijiy tillarni bilish zamonaviy mutaxassislar uchun muhim kompetensiyalardan biri bo‘lib, global iqtisodiyotda faol ishtirok etish imkonini yaratadi.