RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA KICHIK TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI TASHKIL ETISH VA RO‘YXATGA OLISHNI RAQAMLASHTIRISH JARAYONLARI: TAHLIL VA ISTIQBOLLAR - Xujamkulov , Dilmurod (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada kichik tadbirkorlik subyektlarini tashkil etish va davlat ro‘yxatidan o‘tkazish jarayonlarini raqamlashtirishning nazariy-uslubiy asoslari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida “elektron hukumat” tizimining tadbirkorlik muhitiga ta’siri, ma’muriy to‘siqlarni kamaytirishdagi roli va tranzaksion xarajatlarni optimallashtirish masalalari tahlil qilingan. Xalqaro tajribalar va O‘zbekistonning raqamli islohotlari qiyosiy o‘rganilib, ro‘yxatga olish jarayonlarini yanada soddalashtirish bo‘yicha ilmiy takliflar berilgan.