KO‘P BOSQICHLI SERTIFIKATLASH JARAYONINING MARKOV ZANJIRI MODELI - Abduxakimov , Saidaxmat (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu ishda ko‘p bosqichli sertifikatlash jarayoni chekli holatlar fazosiga ega diskret vaqtli Markov zanjiri sifatida modellashtiriladi. Holatlar fazosi orqali aniqlanib, o‘tish ehtimollari matritsasining strukturaviy xossalari asoslanadi.Yutuvchi holatlar mavjud bo‘lgan model uchun fundamental matritsa usuli qo‘llanilib, yakuniy sertifikat holatlariga yutilish ehtimollari, yutilishgacha bo‘lgan o‘rtacha vaqt va uning dispersiyasi uchun aniq formulalar hosil qilinadi hamda qat’iy isbotlanadi.