IKKI-FERMONLI SISTEMAGA MOS SCHRÖDINGER OPERATORINING XOS QIYMATLARI VA REZONANSLARI - Abduxakimov , Saidakbar; Shamsiyeva , Gulasal (Scientific practical conference, 2026)
Ushbu ishda bir o‘lchamli panjarada ikkinchi eng yaqin qo‘shni tugunlar orasida o‘zaro ta’sirlashuvchi ikki-fermionli Hamiltonianga mos keluvchi diskret Schrödinger operatorining spektral xossalari tadqiq etilgan. Asosiy e’tibor operatorning muhim va diskret spektrlarini, xususan, xos qiymatlar hamda rezonans holatlarini aniqlashga qaratilgan.