BETA - TAQSIMOT VA UNING XOSSALARI - Yusupova , Anoraxon; Sayfutdinov, Fayzullo (Scientific practical conference, 2026)
Ehtimollar nazariyasi va matematik statistika fanida diskret va uzliksiz taqsimotlar muhim ahamiyatga ega. Talabalar normal taqsimot, binomial, Puasson taqsimotlari haqida tushunchaga egalar. Ammo juda ko‘p taqbiqlarga ega taqsimotlar haqida tuchunchaga ega emaslar. Talabalarga mustaqil ish sifatida, ijodiy ishlar sifatida bu kabi taqsimotlar bo‘yicha topshiriqlar berish maqsadga mufoviq deb hisoblaymiz.