PARABOLIK TURDAGI NOKLASSIK TENGLAMA UCHUN CHEGARAVIY MASALA YECHIMINING YAGONALIGI - Ashurov , Shaxzod; Abdurashidov , Nuriddin; Eshtemirov , Eshtemir; Ibodova , Shamsiya (Scientific practical conference, 2026)
Mazkur maqolada parabolik turdagi noklassik differensial tenglama uchun chegaraviy masalaning yechimining yagonaligi tadqiq etilgan. Masala umumiy ko‘rinishda qaralib, mos almashtirishlar yordamida tenglama soddalashtirilgan va berilgan sohada chegaraviy shartlar bilan aniqlangan. Yechimning yagonaligini isbotlashda energiya integrali usulidan foydalanilgan hamda bir jinsli masalaning faqat trivial yechimga ega ekanligi ko‘rsatib berilgan. Olingan natijalar matematik fizika tenglamalari nazariyasida muhim ahamiyatga ega bo‘lib, noklassik chegaraviy masalalarni tadqiq qilishda qo‘llanishi mumkin.