IKKI O‘LCHOVLI BOG‘LIQ BO‘LMAGAN MASALANING TEKIS DEFORMATSIYA HOLIDA KO‘CHISHLARGA NISBATAN YECHILISHI - `Tilovov, O; Turdaliyeva, M; Xasanova, Z (Scientific practical conference, 2026)
Odatda, termoelastiklik nazariyasida temperatura ta’sirida jismlarda hosil bo‘ladigan ko‘chish va kuchlanishlarni aniqlash muhim ahamiyatga ega. Ushbu ishda ikki o‘lchovli bog‘liq bo‘lmagan termoelastiklik masalasi tekis deformatsiya holida ko‘chishlarga nisbatan qaraladi. Masalaning boshqaruvchi tenglamalari muvozanat tenglamalari va Guk qonuni asosida hosil qilinib, ular FreeFEM dasturida variatsion usul, C++ dasturida esa chekli ayirmalar usuli yordamida sonli yechiladi.