MANTIQIY VA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA MATEMATIK TAFAKKURNING ROLI - Sodiqova, Vazira (Scientific practical conference, 2026)
Hozirgi globallashuv va raqamli jamiyat sharoitida o‘quvchi-talabalarning mantiqiy va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish ta’lim tizimining ustuvor vazifalaridan biri hisoblanadi. Chunki zamonaviy jamiyat faqat bilimga ega bo‘lgan emas, balki mustaqil fikrlay oladigan, muammoli vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qila oladigan va mavjud ma’lumotlarni tahlil qilib, ulardan samarali foydalana oladigan shaxslarni talab etadi. Mantiqiy va tanqidiy fikrlash shaxsning intellektual yetukligini ifodalovchi muhim omil bo‘lib, u orqali inson borliqni chuqur anglaydi, sabab-oqibat bog‘lanishlarini ko‘ra oladi va asoslangan xulosalar chiqaradi.